Copiii din școlile și grădinițele din Bragadiru au reînceput cursurile în scenariul 2

scoala gimnaziala nr 1 bragadiru

Elevii și grădinarii din școlile și grădinițele din Bragadiru au reînceput cursurile în scenariul 2, arată o decizie publicată de Inspectoratul Școlar Ilfov.

Aceasta înseamnă că merg fizic la școală copiii din grădinițe, clasele 0-IV și elevii din clasele terminale (în cazul orașului nostru, cei de clasa a VIII-a). Restul elevilor (clasele V, VI, VII) fac cursuri online.

Bragadiru are 2 școli (una de stat, Școala Gimnazială Nr. 1, și una privată, Școala Gimnazială Pro Ingenio) și 3 grădinițe de stat.

Orașul Bragadiru înregistrează un număr de 1,75 cazuri noi de infectare la 1000 de locuitori. Dacă am fi avut sub 1/1000 de locuitori, am fi fost plasați în scenariul 1, unde revin la școala fizic toți elevii.

Totuși, în întreg județul Ilfov, doar 6 dintre cele 40 de localități (Clinceni, Cornetu, Dascălu, Dărăști Ilfov, 1 Decembrie și Grădiștea) au sub 1 caz la 1000 de locuitori, astfel încât toți elevii pot veni fizic la școală.

Școlile din București sunt și ele tot în scenariul 2 (galben), rata de infectare din oraș fiind de 2,27 în data de 4 mai 2021. Astfel, și în București vin fizic la cursuri doar copiii din grădinițe, cei din ciclul primar și cei din clasele terminale (a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, acolo unde e cazul).

Puteți citi și:

Centrul de vaccinare din Bragadiru a fost deschis. Ce vaccin e folosit și ce vaccin e disponibil în Cornetu

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!