Ce a descoperit Garda de Mediu pe o stradă din Bragadiru. Cei vinovați, amendați și puși să curețe zona

Un control făcut la finalul lunii aprilie de inspectorii Gărzii de Mediu în Bragadiru arată că, dacă avem vecini care își bat joc de mediu, putem apela la această instituție pentru a lua măsuri.

”În urma controlului din data de 22.04.2020, pe teritoriul administrativ al orașului Bragadiru, ca urmare a sesizărilor înregistrate la Garda Naționalî de Mediu – Comisariatul Județean Ilfov, referitoare la depozitări necontrolate de deșeuri pe strada Topaz nr.16 A-16H, echipa de comisari care s-a deplasat la fața locului a constatat prezența de deșeuri din lemn, DEEE-uri, moloz, vehicule scoase din uz și componente ale acestora (motoare) depozitate direct pe sol, în condiții improprii.

În perioada controlului au fost identificați proprietarii acestor deșeuri și au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 12.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor.

Totodată, au fost impuse măsuri precum salubrizarea zonei de teren afectate, evacuarea deșeurilor depozitate și transportarea acestora către operatori economici autorizați în vederea valorificării/ eliminării deșeurilor. A fost dispusă măsura interzicerii depozitării de deșeuri de echipamente electrice și electronice și vehicule scoase din uz, cât și dezmembrarea acestora pe amplasamente neautorizate.

De asemenea, s-a solicitat Poliției Locale a orașului Bragadiru să includă în planul de monitorizare inclusiv amplasamentul identificat ca fiind afectat de depozitări necontrolate de deșeuri în vederea menținerii unei stări de salubrizare corespunzătoare”, se arată în mesajul publicat de Garda de Mediu Ilfov, pe pagina proprie de Facebook.

Strada Topaz este o stradă din Bragadiru pararelă cu Centura București. Topaz se întinde de la strada Safirului la strada Ghidiceni.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!