Carantina continuă în Bragadiru. ”Vecinii” din Clinceni au avut mai mult succes

Carantina din orașul Bragadiru a fost prelungită cu încă 7 zile, în urma unei hotărâri a Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ordinul a fost semnat de Raed Arafat ieri, 11 decembrie.

Astfel, locuitorii din Bragadiru vor fi în carantină de pe 11 decembrie, ora 22, până pe 18 decembrie, ora 22. Este continuată astfel carantină instituită în 20 noiembrie și prelungită apoi pe 4 decembrie. În funcție de evoluția numărului de cazuri, putem ieși din carantină pe 18 decembrie, la ora 22 sau carantina poate fi prelungită din nou.

Comuna Chiajna este în aceeași situație, carantina zonală fiind prelungită și aici tot cu 7 zile.

Conform datelor transmise de către DSP Ilfov, rata de incidență cumulată calculată la data de 11.12.2020 este 8,85/1000 locuitori în orașul Bragadiru și 8.01/1000 locuitori în comuna Chiajna.

În comuna Berceni, carantina a fost prelungită cu 7 zile, fiind acum valabilă până în 17 decembrie.

Model declarație pentru zona carantinată Bragadiru. Descarcă documentul din articol

Astăzi, 12 decembrie, va trebui să se ia o decizie și în privința localităților Măgurele, Otopeni, Popești Leordeni, Mogoșoaia, Dobroești și Corbeanca, intrate în carantină pe 21 noiembrie, cu o zi după Bragadiru și Chiajna. În toate aceste localități, rata de incidență este de peste 7 cazuri la mie, excepție fiind doar Măgurele, unde a scăzut la 5,10 cazuri la mie. Este posibil ca DSU să decidă ridicarea carantinei zonale în Măgurele.

În comuna Clinceni, vecină orașului Bragadiru, carantina zonală a luat sfârșit, după ce numărul de cazuri a scăzut la circa 5 cazuri noi în ultimele 14 zile / 1000 de locuitori.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!