Apele fac din nou probleme în Independenței. Primar: ”O să vedeți – peste un an-doi nu o să mai avem aceste discuții”

Ca la fiecare rundă de precipitații mai abundente, Bragadiru are, în unele cartiere, probleme mari cu apele care se adună pe străzi. ziardebragadiru.ro a discutat cu locuitorii și apoi cu primarul localității pentru a afla ce probleme sunt, ce se poate face acum și ce planuri sunt pe termen mediu.

Pe grupurile de Facebook ale orașului, au apărut o mulțime de imagini cu străzi inundate. Cum sistemul de canalizare pluvială nu a fost încă finalizat, primăria intervine acum cu vidanje, acolo unde sunt probleme.

Redacția noastră a fost contactată în această dimineață de un locuitor din strada Rovine, Răzvan Brezoeanu. Imaginile trimise de el, pe care le puteți vedea mai jos, arată ce probleme are strada sa.

”La mine la poartă e practic punctul cel mai jos, unde se strânge apa venită de pe Rovine, dar și de pe alte străzi (Rahovei, Sipetului). La fiecare ploaie e așa, de când m-am mutat în Bragadiru, acum câțiva ani”, spune Răzvan în dialog cu redacția noastră.

”Sunt unul dintre oamenii care au stat non-stop în stradă, până l-am văzut pe Dragnea plecat (nota redacție – referire la amplele proteste de acum câțiva ani), vă dați seama că nu sunt o persoană care să accepte așa ceva. Vreau ca autoritățile să își facă treaba”, spune bărbatul, care locuiește într-o casă tip cvadruplex.

”Când plouă, mai vin vidanje și iau apa, dar problema nu e rezolvată de ani de zile. În plus, de la atâtea mașini grele, s-a deteriorat sever strada chiar în zona prin care trece conducta de gaze, nu pot să nu mă gândesc că se poate întâmpla o tragedie”, adaugă Răzvan.

Situația în care se află acest om este comună multor persoane din Bragadiru. În cartiere ca Independenței, s-a construit masiv și fără logică în ultimii 15 ani. Am vrut să vedem ce părere au și autoritățile despre problemele acestor oameni și l-am sunat pe primarul Gabriel Lupulescu.

Primarul era pe teren, chiar în Cartierul Independenței. ”Sunt pe teren, știu că sunt probleme, ne-am stabilit o listă de priorități și intervenim acolo”, spune Lupulescu. Întrebat de noi ce poate să facă un cetățean atunci când are probleme de acest fel, edilul a dat o serie de recomandări.

”Cea mai simplă cale e pe email, la Primărie (adresa este registratura@primariaorasbragadiru.ro). Acolo vedem imediat ce probleme sunt, le prioritizăm și revenim. Oamenii pot suna și la telefon, dar pe mail e cel mai ușor, pentru cei care pot să ne contacteze așa”, susține primarul.

În timpul apelului cu ziardebragadiru.ro, primarul a spus că se va deplasa și pe strada Rovine. A revenit cu un telefon de acolo. ”Am venit pe Rovine, problema cu apa s-a rezolvat între timp”, a spus primarul. Potrivit lui Răzvan Brezoeanu, câteva vidanje tocmai ce trăseseră apa din zona sa, iar pentru moment probema fusese rezolvată.

Rămânea însă problema cu firele de gaze și cu tasarea de pe conducta de gaz. ”Problemele acestea e bine să ajungă de la oameni la noi. Facem o echipă comună cu cei de la curent, cu cei de la gaze și rezolvăm. În două săptămâni intervenim să rezolvăm problema”, spune edilul.

Desigur, intervenția cu vidanjele e eficientă doar până la următoarea dată când apa va umple străzile, spune Răzvan. Primarul Lupulescu spune că aceste probleme ar trebui să dispară complet odată cu sistemul de canalizare pluvială. ”Față de străzile prevăzute inițial, sistemul de pluvială va avea extensii pe alte 64 de străzi. Rovine e una dintre ele. O să vedeți: peste un an sau doi nu o să mai avem aceste discuții, datorită acestui sistem. Este o situație pe care am ”moștenit-o”, din păcate, de la precedentele administrații. E clar că nu s-a construit bine, că a fost un haos, da, trebuie să admit. În loc să se facă un aliniament cu strada Rahovei, de exemplu, s-a mers tot mai mult cu construcțiile noi într-o groapă. Însă e o situație pe care o vom rezolva cu sistemul și extinderea sa”, ne-a spus primarul.

Mai multe despre sistemul de canalizare pluvială puteți citi aici. Vom publica în perioada următoare și o listă a tuturor străzilor care ar urma să fie deservite de acest sistem, atunci când va fi el funcțional.

Dacă ești o persoană care are probleme de acest fel, poți să le scrii celor din primărie la adresa menționată, registratura@primariaorasbragadiru.ro, dar nu omite să ne anunți și pe noi, la contact@ziardebragadiru.ro sau printr-un mesaj pe pagina de Facebook. Cazul tău poate deveni oricând subiect de articol pe siteul nostru.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!