Afaceristul din Bragadiru acuzat de pedofilie e în libertate. Judecătorii l-au pus doar sub control judiciar

George Alin Mihai, afaceristul din domeniul imobiliarelor care a construit Cartierul Verde, a fost pus sub control judiciar.

Bărbatul, acuzat că a agresat sexual o fată în vârstă de 14 ani din acest cartier, fusese arestat de polițiștii bragadireni duminică, 6 decembrie. La arestare au luat parte și membri ai trupelor speciale.

Judecătorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu au decis să îl plaseze pe inculpat sub control judiciar, deși cazul său este unul extrem de grav.

Arestat rapid de polițiști, lăsat în libertate de judecători

Sursa foto: captură dintr-o filmare făcută de o persoană din Cartierul Verde

”La data de 6 decembrie a.c., în jurul orelor 10:08, polițiștii orașului Bragadiru au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că în zilele de 4 și 5 decembrie, fiica sa, în vârstă de 14 ani, în timp ce se afla în incinta unui cartier rezidențial din orașul Bragadiru, a fost atinsă și sărutată fără voia acesteia de către un bărbat.

Apelantul și fiica acestuia au formulat plângere penală la sediul Poliției Orașului Bragadiru în acest sens.

Pe parcursul cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana reclamată, în cauză fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani!

În urma probatoriului administrat, polițiștii din Bragadiru l-au reținut pe bărbatul bănuit de comiterea faptei investigate, acesta fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, care a dispus măsura controlului judiciar.

În prezent, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov, Anne-Marie Ciolcă.

ziardebragadiru.ro a relatat pe larg despre acest caz AICI.

Ce înseamnă controlul judiciar

Potrivit lege5.ro, pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței;

c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.

Organul judiciar care a dispus măsura poate impune inculpatului ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte una sau mai multe dintre următoarele obligații:

a) să nu depășească o anumită limită teritorială, fixată de organul judiciar, decât cu încuviințarea prealabilă a acestuia;

b) să nu se deplaseze în locuri anume stabilite de organul judiciar sau să se deplaseze doar în locurile stabilite de acesta;

c) să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere;

d) să nu se apropie de persoana vătămată sau de membrii familiei acesteia, de alți participanți la comiterea infracțiunii, de martori ori experți sau de alte persoane anume desemnate de organul judiciar și să nu comunice, direct sau indirect, pe orice cale;

e) să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta;

f) să comunice periodic informații relevante despre mijloacele sale de existență;

g) să se supună unor măsuri de control, îngrijire sau tratament medical, în special în scopul dezintoxicării;

h) să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice;

i) să nu conducă vehicule anume stabilite de organul judiciar;

j) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme;

k) să nu emită cecuri.

Vom urmări în continuare acest caz grav din orașul nostru și vom reveni cu amănunte.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!