Vidanje care se ”înțeapă” la canalizarea orașului. Cazul a ajuns la Poliția Bragadiru

Cititorii ziardebragadiru.ro au anunțat redacția noastră, în repetate rânduri, că unele firme de vidanjare fac deversare de dejecții direct în canalizarea orașului, în loc să le descarce la stațiile de epurare.

Imaginile surprinse de cititori și trimise redacției noastre și, apoi, Poliției sunt grăitoare în acest sens.

Iată câteva dintre numerele de înmatriculare ale vidanjelor surprinse de cititorii noștri: IF11VID, IF13VID, B900ETY, IF07YKA.

Vidanjele din imaginile de mai jos au fost surprinse în zona Prelungirea Ghencea – Cartierul Latin, între octombrie și decembrie 2021:

”În fața magazinului Penny de pe Prelungirea Ghencea, aflat în fața complexului Cartierul Latin, zilnic se deversează mai multe vidanje. Din cauza aceasta în zonă miroase foarte urât, spațiul de lângă stradă este impregnat cu dejecții și este noroi permanent din cauza mașinilor de mare tonaj care calcă spațiul(teoretic verde). […] Trec zilnic prin zonă și sunt deranjat de miros și de imaginea dezolantă. În zonă, canalizarea se înfundă în zilele ploioase, probabil din cauza a ce se varsă în acel canal”, ne scria un cititor, Valentin Mezdrea, revoltat de situație.

Această vidanjă a fost surprinsă la ieșirea din Bragadiru spre Buda, în urmă cu câteva zile.

Interesant este că proprietarii mașinii cu numărul IF11VID nu sunt la prima abatere în acest sens. Într-o postare de acum aproape 4 ani, șoferul aceleiași firme era surprins în timp ce deversa direct din vidanja în canalizarea orașului, în zona Cartierului Independenței.

Notificată de redacția noastră, Poliția a demarat cercetările în acest caz.

”Având în vedere imaginile primite de la dvs. în legătură cu deversarea vidanjelor în zona Bragadiru, menționăm faptul că polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bragadiru s-au sesizat din oficiu. Cu această ocazie, vor fi efectuate verificări urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale în consecință”, a declarat subcomisarul de poliție Emilia Rădulescu, de la IPJ Ilfov.

ziardebragadiru.ro va reveni pe acest subiect, după investigațiile poliției. Dacă sunteți martorii unor astfel de evenimente, nu ezitați să ne scrieți pe contact@ziardebragadiru.ro sau pe pagina noastră de Facebook. De asemenea, puteți notifica poliția din Bragadiru la următoarele numere de telefon:

Poliția Bragadiru: 021 448 14 26

Poliția Locală Bragadiru: 021 448 07 95

Amenzile pentru cei care deversează vidanjele direct în canalizarea orașului sunt foarte mari. În urmă cu 4 ani, o firmă din Timiș a fost nevoită să plătească 50.000 de lei amendă după o investigație a Gărzii de Mediu, care a pornit de la o filmare.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!