Un cadru militar de renume a fost numit cetățean de onoare în Bragadiru

gelu gavriloaia si Grigore Marian

Lista cetățenilor de onoare ai orașului Bragadiru a fost completată de curând cu un nou nume. Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local, titlul a fost acordat unui ofițer al Armatei Române.

UPDATE 31 ianuarie:

Consilierii locali au votat în unanimitate de voturi proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare al Orașului Bragadiru domnului Locotenent colonel Gelu GAVRILOAIA.

Titlul de „Cetățean de Onoare” al Orașului BRAGADIRU reprezintă cea mai înaltă distincție ce poate fi acordată în semn de recunoștință și apreciere acelor persoane care prin activitatea lor au contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea și bunul renume al comunității locale. Acordarea acestui înalt titlu nu este în nici un fel condiționată de cetățenie, naționalitate, vârstă, domiciliu, sex, religie sau apartenență politică; ci se acordă și este valabil pe durata existenței persoanei care l-a dobândit.

Știrea inițială: Potrivit surselor ziardebragadiru.ro, cel care ar urma să primească acest titlu este locotenent colonel Gelu Gavriloaia, un nume de referință în parașutismul militar din țara noastră.

Locotenent colonel Gelu Gavriloaia a participat la misiuni în Irak și Afganistan, dar și în numeroase misiuni și exerciții militare interne.

Gelu Gavriloaia este împuternicit comandant al Batalionului 495 ”Căpitan Ștefan Soverth”. În octombrie 2019, batalionul a participat la o acțiune în Ghimpați (Răcari, Dâmbovița), în urma căreia Pădurea Parașutiștilor a devenit mai mare.

După un eveniment prilejuit de Ziua Armatei, care a inclus și un spectaculos exercițiu tactic al parașutiștilor români, componenții echipei, alături de elevi și localnici, au plantat 1.000 de stejari în așa-numită Pădure a Parașutiștilor.

Dacă vrei să afli mereu cele mai interesante știri din Bragadiru, alătură-te cu un Like comunității noastre de pe Facebook.