Se pregătește un nou mini-cartier în Bragadiru. 8 blocuri înalte între Rompetrol și Lukoil

Un nou proiect imobiliar în Bragadiru pare aproape de a deveni realitate, după ce majoritatea din Consiliul Local a votat pentru modificarea unei zone de instituții și servicii în una de locuințe.

Vorbim de o zonă aflată între stațiile de alimentare cu carburant Rompetrol și Lukoil, în apropierea DN6 (pe partea stânga a Șoselei Alexandriei, pe sensul dinspre București spre Bragadiru). Adresa exactă este Șoseaua Alexandriei, numerele 28, 30 și 30A.

La respectiva adresa urmează să apară un complex de 8 blocuri, fiecare cu șase etaje, potrivit primelor informații.

Principalele griji sunt cele legate de o iminentă supra-aglomerare a zonei. La ieșirea din cartier pe Șoseaua Alexandriei nu se va putea face probabil stânga spre București, iar toți șoferii vor fi nevoiți să meargă până la Penny pentru a întoarce spre Capitală.

O altă preocupare este legată de celelalte case din zona în care urmează să fie construite blocurile. Acestea sunt de maximum două etaje plus mansardă, pe când blocurile vor măsura chiar și 21 de metri.

Responsabilul cu societatea civilă Alexandru Gheorghe a ridicat problema în ședința de consiliul local din data de 15 aprilie, spunând că a primit două contesții în termen. El a propus o dezbatere publică pentru acest demers.

Suprafața totală a noului cartier ar fi de 2500 mp (nr. cadastral 209/1) + 2500 mp (nr. cadastral 290/2) + 8500 mp (nr. cadastral 2667). În total, 13.500 metri pătrați. Blocurile din mini-cartier ar urma să aibă spații comerciale la parter.