Școala auto BidiTrans și-a reamenajat sediul și a modificat mașinile. Măsurile, luate pentru a preveni răspândirea virusului

BidiTrans Soseaua Alexandriei masuri coronavirus

O școală de șoferi aleasă adesea de persoanele din Bragadiru care își doresc să obțină permisul de conducere a luat măsuri speciale în această perioadă. ziardebragadiru.ro a vorbit cu directorul școlii BidiTrans, Mugurel Bidină, despre schimbări și impactul acestora asupra pregării teoretice și practice.

În fața sediului școlii BidiTrans din Șoseaua Alexandriei, în exterior, au fost montate două chiuvete, ambele dotate cu apă caldă, săpun lichid și prosoape de hârtie. Înainte de a intra în clădire, atât cursanții, cât și personalul se spală pe mâini.

Panou de plexiglas între secretare și elevi

Pe un birou aflat imediat după intrarea în sediu se află un recipient cu dezinfectant pe baza de alcool de 60%. Apoi, celor care intră le este luată temperatura cu un dispozitiv special, asemănător celor folosite la intrarea în supermarketuri, de exemplu.

Apoi, elevii ajung într-o sală de așteptare unde distanța dintre scaune este de peste 1,5 metri. Când intră în secretariat, între elev și secretarele școlii a fost montat un panou de plexiglas de genul celor întâlnite la casieriile magazinelor. Ca o măsură suplimentară, mărimea birourilor a fost dublată, pentru a păstra și distanța dintre personal și elevi.

Suprafețe de lucru, mânerele ușilor, dar și alte zone intens folosite sunt dezinfectate periodic. Dezinfectare se face și în sălile de legislație, înainte de începerea cursurilor. Una dintre sălile de legislație are chiar o ușă de mari dimensiuni, automatizată, care permite o aerisire temeinică, făcută o dată la 50 de minute.

Potrivit directorului școlii, Mugurel Bidină, o măsură specială este cea a folosirii de uși diferite pentru intrarea și ieșirea în școală, pentru ca elevii să nu se apropie foarte mult între ei în niciun moment.

Schimbări și la nivelul mașinilor BidiTrans: a apărut un panou transparent între elev și instructor

Și la nivelul mașinilor de școală au fost luate o serie de măsuri. În primul rând, înainte de începerea ședinței de conducere, cursantul își dezinfectează postul și mâinile. Marea noutate este montarea unui ecran de protecție perfect transparent, între cursant și instructor, menit să reducă riscul de contaminare. Măsura a fost luată pe toate mașinile școlii, de la automobile la autocamioane și autobuze. Este un ecran de plastic mobil, care îi permite instructorului să intervină rapid asupra volanului, în cazul unei manevre greșite a elevului.

”Totuși, noi ne dorim ca elevii să fie cât mai independenți, să nu fie nevoie ca instructorul să intervină asupra schimbătorului de viteze sau a volanului”, spune Mugurel Bidină. Directorul spune că toate măsurile luate de școala pe care o conduce nu au venit prin recomandări ale autorităților, ci prin exemple de bune practici identificate de personalul școlii și implementate întocmai.

Școala de șoferi a fost închisă pe perioada stării de urgență, dar și-a reluat activitatea de luni, 18 mai. BidiTrans are patru puncte de lucru în București. Pe lângă sediul din Șoseaua Alexandriei 176B, școala are unități și în Rahova, Militari și Olteniței.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!