S-a turnat beton pe Libertății. Mai multe străzi din Cartierul Independenței intră în modernizare în 2023

Un strat de beton a fost turnat zilele acestea pe strada Libertății, din cartierul Independenței, una dintre cele mai afectate artere din Bragadiru în ultimul timp.

Lucrările la rețelele de apă și canalizare au făcut traficul pe aceasta stradă (și pe altele din cartier) un infern care durează de peste jumătate de an, dar lucrurile ar trebui să se schimbe radical din primăvara lui 2023, spune primarul Gabriel Lupulescu.

”Pe Libertății s-a turnat acum un strat de beton, pentru a se putea circula și pentru a tasa pământul în continuare. Nu s-ar fi putut turna direct asfalt, ar fi crăpat. În primăvară vom continua lucrările și vom asfalta, vom face trotuare, o să vedeți că o să fie bine, foarte bine. O să intre în lucrări și Celofibrei, segmentul doi, și Legendei / Dunării, dar și Crișul Repede”, a declarat Gabriel Lupulescu pentru ziardebragadiru.ro.

Potrivit primarului, toate străzile modernizate în care gradul de ocupare cu imobile e mare vor avea trotuare (cum e cazul străzii Libertății, de exemplu). Crișul Repede, însă, nu o să aibă din start trotuare, deoarece pe această stradă sunt mai multe loturi mari pe care nu s-a construit încă. Ea va fi asfaltată de la un capăt la altul în 2023 și va avea și trotuare atunci când loturile vor fi ocupate, spune edilul.

În modernizări va intra și strada Gliei, acolo unde municipalitatea construiește o școală și o grădiniță.

Pe partea cealaltă a drumului european, se vor continua lucrările la Diamantului, dar și la străzi ca Alunului, Toamnei sau Iernii. Potrivit primarului, haosul cadastrului în cartierele noi face primăria să aibă mari dificultăți în modernizarea acestor zone. ”Totuși, am început să depășim aceste obstacole și să reușim în ce ne-am propus. Mai mult, am descoperit tot felul de lucrări improvizate, care nu erau conforme cu documentația noastră de la primărie. Aceste lucrări au încetinit lucrările, dar nu le-au oprit. Tot ce ne-am propus să facem și am început să facem o să fie realizat”, a concluzionat primarul.

ziardebragadiru.ro o să urmărească aceste lucrări de infrastructură și o să revenim pe site cu informații pe măsură ce există noutăți semnificative.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!