Primăria Bragadiru vrea să cumpere de pe piața liberă imobile pentru locuințe sociale

Consiliul Local al orașului Bragadiru va dezbate joi, 25 iunie, un proiect de hotărâre pentru a începe cumpărarea de imobile pe care să le transforme în locuințe sociale.

Mai exact, consilierii vor decide dacă vor da undă verde ”procedurii de achiziție de pe piața liberă a unor imobile de locuințe cu destinație de locuințe sociale, de necesitate și convenabile”, se arată în ordinea de zi a ședinței de joi.

În general, acces la locuințele sociale au persoanele cu venituri mici și medii, cu domiciliul în orașul Bragadiru.

Cei care solicită astfel de locuințe sociale nu trebuie să fi avut sau să dețină o altă locuință pe teritoriul României.

Un punctaj mai mare îl au persoanele căsătorite, cu copii, însă acest criteriu nu este unul eliminatoriu. Și persoanele din categoriile vulnerabile (persoane cu diverse dizabilități sau cele provenite din case de copii, de exemplu) sunt avantajate la stabilirea punctajului final al fiecărui candidat.

Informații despre dosarul care trebuie întocmit pentru a cere o astfel de locuință și despre criteriile de departajare se pot obține de la Primăria Bragadiru.

Ședințele de Consiliu Local au loc în sediul Casei de cultură ”Mihai Eminescu”, de peste drum de Primărie. Sala permite consilierilor și altor participanți la ședință să mențină o distanță de câțiva metri între persoane.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!