Prima mare dezinsecție din an, în Bragadiru. Substanța e eficientă împotriva țânțarilor, dar e iritantă pentru om
O amplă acțiunea de dezinsecție, desfășurată de Consiliul Județean Ilfov, are loc în aceste zile în localitățile din județ. În Bragadiru, ziua de start este 16 aprilie.
Acțiunea a început în localitățile Ștefănești, Afumați, Petrăchioaia, Dascălu, Brănești, Găneasa, Pantelimon, Dobroești, Snagov, Otopeni și Grădiștea, în data de 13 aprilie. Apoi, s-a continuat cu localitățile Tunari, Nuci, Gruiu, Balotești, Chitila, Mogoșoaia, Buftea, Periș, Corbeanca, Ciolpani, Ciorogârla, Chiajna, 1 Decembrie, Jilava, Cornetu, Clinceni, Dragomirești- Vale, Domnești și Măgurele.
În intervalul 16 aprilie – 23 aprilie se va acționa și în Bragadiru, Dărăști, Vidra, Copăceni, Popești Leordeni, Glina, Berceni, Cernica, Voluntari și Moara Vlăsiei.
Reprezentanții localităților sunt anunțați în ziua în care are loc dezinsecția. Vom completa acest articol cu această informație odată ce va fi disponibilă.
Acțiunea va avea loc inițial terestru, cu substanță pulverizată din mașini, iar apoi se va interveni aerian, pentru distrugerea larvelor.
Se folosește Cymina Plus. Apicultorii trebuie să țină albinele închise
”Am constatat că au apărut țânțarii adulți care urmează să-și depună ouăle și trebuie să acționăm. Locuitorii pot urmări traseul mașinilor, mașinile fiind dotate cu GPS. Pe facebook (pe pagina Consiliului Județean – n.r.) se va anunța linkul pe care îl pot accesa. Oamenii pot lua legătura cu cu delegații primăriilor să ceară ca mașinile să ajungă pe o anumită stradă. Pe facebook găsesc numărul de telefon al delegaților”, a spus Constanța Cojocaru, director al Serviciului Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov.
”Prima trecere o vom face cu Cymina Plus, un insecticid cu care am lucrat și în anii precedenți în Ilfov. Este toxic pentru albine. Din păcate, nu există un insecticid împotriva țânțarilor adulți care să nu fie toxic.
Pentru oameni este un produs iritant. Nu poate produce efecte foarte grave, doar iritante. Se recomandă spălarea cu apă rece în cazul în care se intră în contact cu substanța și este de preferat ca lumea să stea în case în perioada tratamentelor, cu ferestrele închise pentru a evita orice astfel de incident.
Cu siguranță săptămâna viitoare sau la începutul celeilalte săptămâni larvele își vor face simțită prezența și în acel moment intenționăm să facem demersurile pentru serviciul de larvicidare. Acest tratament se va face din avion cu un produs care nu afectează în niciun fel mediul înconjurator și nici fauna acvatică”, a spus și un operator responsabil de dezinsecție, Claudiu Tudorachi.
Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!