Percheziții în Ilfov, într-un dosar de evaziune și spălare de bani prin firme ”fantomă”

Polițiștii și procurorii bucureșteni au efectuat miercuri, 19 iunie, cinci percheziții în Ilfov, Cluj și Teleorman, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit Poliției, prejudiciul estimat este de 3,5 milioane de lei.

Din datele şi probele administrate de investigatori a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii, în perioada 2012 – 2014, administratori ai mai multor societăţi comerciale, au înregistrat fictiv achiziţii de bunuri, în valoare de aproximativ 11.700.000 de lei, documentele justificative în cauză fiind emise de entităţi comerciale ce prezintă caracteristicile unor societăţi de tip „fantomă”.

Ulterior, cei în cauză au transferat suma de aproximativ 8.600.000 de lei în conturile societăţilor respective, în scopul disimulării originii ilicite a acesteia şi creării unei aparenţe de legalitate a tranzacţiilor efectuate, în final sumele de bani fiind retrase în numerar de la bancomate sau de la ghişeul băncilor.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 3.500.000 de lei, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este estimată la 8.600.000 de lei. Persoanele implicate vor fi duse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 5.