(P) Cum să îți construiești un acoperiș pentru casa visurilor tale, în acord cu arhitectura caselor din Bragadiru

Dacă te-ai hotărât să îți îndeplinești visul de a-ți construi o casă, iată că va trebui să te gândești foarte bine la acest proiect și să iei în considerare toate aspectele. Rezultatul final să te bucure în cel mai frumos mod posibil, întrucât construcția unei case este un proiect pe termen lung, care necesită documentare și… răbdare. Imaginează-ți că vei sta în casa aceea toată viața și poate și copiii tăi.

Un lucru foarte important în acest proiect îl reprezintă construcția acoperișului, iar alegerea acestuia poate fi mai dificilă decât ți-ai imaginat. Asta pentru că el nu are numai rolul de a proteja casa de intemperii, ci joacă un rol important în aspectul întreg al casei.

Dacă vorbim de aspect, trebuie să te gândești la forma acoperișului și materialul din care acesta va fi realizat. În Bragadiru, cele mai populare forme de acoperișuri sunt reprezentate de cele în două ape și cele în patru ape, toate realizate, într-o proporție semnificativă, din țiglă metalică. Pentru a te integra ușor în arhitectura locului, poți urma această direcție de construcție, ieșind în evidență prin materialele folosite.

Acoperișul în două ape – acesta este ușor de recunoscut după forma triunghiulară formată de cei doi versanți. Este ușor de realizat și nu necesită costuri mari, datorită formei simple pe care o are. De asemenea, oferă spațiu pentru construirea unei mansarde și permite scurgerea rapidă a ploii și zăpezii. Însă dacă nu sunt alese materiale de calitate, acoperișul se poate prăbuși din cauza vântului sau se pot dezlipi bucăți din el. De aceea, e bine să alegi cu atenție furnizorul care se va ocupa de construcția acoperișului. Cover Grup Construct, spre exemplu, este o companie care oferă consultanță, vânzare și livrare a materialelor, urmate de montaj și garanția soluției de acoperire.

Acoperișul în patru ape – este format din patru ape/versanți, care se unesc în partea de sus printr-o coamă orizontală. Acesta are avantajul de a fi mai stabil decât cel în două ape, poate fi folosit în zone cu vânt puternic, are mai mult spațiu pentru construirea unei mansarde, însă este mai costisitor, din cauza faptului că trebuie folosite mai multe materiale.

În ceea ce privește materialele folosite, cele mai populare acoperișuri din Bragadiru sunt realizate, după cum spuneam și mai devreme, din țiglă metalică. Acesta are o durată de viață ce poate ajunge la 50 de ani și are avantajul că îți dă de ales dintr-o gamă largă de forme și culori, are o greutate redusă, iar timpul de montaj este unul foarte scurt.

Țigla metalică este principalul tip de învelitoare pentru care optează, în general, clienții din România, indiferent că vorbim despre proiecte construite de la zero sau renovate.

DCIM\100MEDIA\DJI_0073.JPG

Două țigle metalice potrivite pe plan local

Roca Rustica, de la Lindab Romania este un sistem complet de învelitori care aduce o notă de naturalețe și unicitatea proiectului tău.

Ea a fost dezvoltată de-a lungul multor ani de cercetări, prin perfecționarea continuă a formei țiglelor și a tehnologiilor de acoperire – pentru a obține învelitori cu comportare impecabiă la acțiunea factorilor de mediu (vânt, ploi sau zăpezi), păstrând în același timp aspectul învelitorilor tradiționale.

Lindab Roca Rustica îmbină rezistența mecanică superioară, elasticitatea și suplețea oțelului, cu durata sporită de viață dată de acoperirea cu Aluzinc – de 4 ori mai rezistent decât acoperirea galvanică, cât și cu un aspect natural, asigurat prin stratul final de granule minerale.

Țigla metalică Roca Rustica este un produs durabil, cu o garanție de 50 de ani.

Avantajele țiglelor Lindab Roca:

• elegante și rezistente
• potrivite atât pentru constructii noi, cât și renovari
• ușor de montat și de întreținut
• greutate redusă
• culori naturale
• garanție extinsă
• calitate superioară

DCIM\100MEDIA\DJI_0157.JPG

​​Țigla metalică Lindab Nordic, un produs premium – pentru acoperișuri cu aspect desăvârșit. 

Profilul său înalt asigură o rezistență sporită la încărcări de zăpadă și vânt, iar gama coloristică bogată oferă libertate deplină de alegere, având acoperire PE (poliester 25 µm), MATT (poliester mat 30 µm) sau HBPE (high-build poliester 50 µm). Executata cu decupaj contur, această țiglă metalică conferă o linie elegantă a streșinilor, dar și suprapuneri invizibile.

Pe care țiglă metalică ai alege-o, dintre cele două, pentru proiectul tău?