Metroul din Drumul Taberei ”scapă” de probleme. Când va fi inaugurată linia

Adevărata epopee legată de deschiderea liniei de metrou din Drumul Taberei pare să ia sfârșit. Atât ministrul transporturilor, cât și Metrorex spun că linia va putea fi folosită din luna decembrie 2019.

Magistrala 5 va fi gata până la finalul acestui an, spun autoritățile, care susțin că firma care asigura mentenanța linie, Alstom, și-a rezolvat neînțelegerile cu Metrorex.

„Cu constructorul vorbesc săptămânal, lucrează. Singura problemă este sistemul de automatizare. La sfârşitul lunii decembrie se va da în trafic, aşa cum ne-am luat ca angajament”, a spus Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

Alstom a notificat Metrorex să plătească facturi restante în valoare de 132 de milioane de lei. Firma a spus că își va reduce activitatea dacă plățile nu vor fi făcute. Însă, reprezentanții Metrorex și Alstom au ajuns la un acord, dacă Metrorex va plăti o primă tranșă de 25 de milioane de lei. Compania a fost de acord să facă plata cât de curând. Diferența ar urma să fie plătite de compania care se ocupă de metroul bucureștean până la finalul anului.

Fostul director al Metrorex a garantat deschiderea în decembrie a magistralei punând ca ”garanție” propria funcție.

„Deşi termenul contractual este în ianuarie 2020, ne menţinem promisiunea de a da în exploatare, am făcut grafic pentru finalizarea sistemului de automatizare în 23 noiembrie, să avem posibilitatea să circulăm în decembrie. Eu mă ţin de ce am promis, pentru că ştiu cum s-o fac. Eu vin din mediul privat, am lucrat 25 de ani în funcţii de top management la o companie multinaţională unde am făcut investiţii”, a spus Dumitru Sodolescu în iunie, pe când era director Metrorex. Mandatul lui Șodolescu nu a fost însă prelungit de ministrul Cuc.

Pentru a nu rata știrile noastre, te sfătuim să te alături cu un Like paginii noastre de Facebook și să bifezi opțiunea See First / Vezi mai întâi din dreptul butonului Follow / Urmărește, așa cum se poate vedea din imaginea de mai jos.