Membru AUR din Bragadiru, prins când lua mită 1500 lei

Un consilier al deputatei AUR Gianina Șerban a fost prins în flagrant în timp ce lua mită suma de 2000 de lei, informează Revista 22.

Consilierul Bogdan Crefelean a pretins suma de 1.500 de lei de la un martor, membru al unui partid politic, pentru a-l trece pe lista de participanţi la un congres ce urma să aibă loc la Bruxelles şi pentru a interveni la membri din structura centrală a partidului în scopul asigurării participării acestuia la congresul respectiv. Fapta s-a produs în data de 22 octombrie.

La data de 23.10.2023, în jurul orei 18:20, în timp ce se afla în faţa locuinţei sale din Bragadiru, inculpatul a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de bani pretinsă. „Faţă de inculpat a fost luată măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, a anunţat, marţi, Parchetul Capitalei.

După ce consilierul a fost prins în flagrant de procurori, AUR a transmis un comunicat de presă, în care a anunţat că l-a exclus pe Bogdan Crefelean din partid.

„În baza informaţiilor publice privind reţinerea domnului Bogdan Crefelean de către DGA, reliefându-se o încălcare gravă a statutului AUR, precum şi a Codului de Etică şi Integritate, s-a decis excluderea acestuia din AUR. Poziţia noastră rămâne neschimbată: considerăm că orice formă de corupţie sau abuz de influenţă este inacceptabilă. Susţinem cu fermitate statul de drept şi transparenţa în politică. Dacă acuzaţiile sunt dovedite, atunci trebuie să existe consecinţe legale pentru cei implicaţi. Corupţia subminează integritatea instituţiilor noastre şi este o problemă pe care o tratăm cu seriozitate. Este esenţial să respectăm principiile de etică şi să combatem orice formă de corupţie în politică şi administraţie”, a informat AUR în comunicat.

Simion: La PSD se ia mită câte 300.000 – 400.000 de euro

Preşedintele AUR, George Simion, a declarat, marţi, că excluderea lui Bogdan Crefelean din partid i se pare un gest cât se poate de normal, iar el, personal, l-ar fi exclus „de două ori”.

Simion a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, cum priveşte excluderea din AUR a lui Bogdan Crefelean, şef de cabinet al deputatei Gianina Şerban, care a fost prins în flagrant când primea 1.500 de lei pentru a face trafic de influenţă.

„Mi se pare că excluderea este un gest cât se poate de normal. Eu, în calitate de preşedinte, l-aş fi exclus de două ori şi pentru presupusul act de corupţie şi pentru că o să râdă pesediştii de el pentru cuantumul presupusei mite. Am văzut că la PSD iau câte 300.000 – 400.000 de euro”, a spus liderul AUR, la Palatul Parlamentului.