Incendiu puternic la Prosper, Rahova. Fumul s-a văzut din Bragadiru, dar vântul nu l-a adus spre oraș – VIDEO

prosper incendiu rahova

Degajarea masivă de fum de la incendiul de la magazinul Prosper, din Calea 13 Septembrie, a putut fi observată cu usurință și din Bragadiru. Direcția vântului a fost însă favorabilă orașului nostru, fumul fiind purtat de vânt spre alte coordonate decât ale noastre.

În timpul incendiului, a fost emisă chiar o avertizare RO-ALERT în care se spunea astfel:

”RO-Alert: alertă extremă

Incendiu major produs pe Calea 13 Septembrie la Complexul PROSPER. Ocoliți zona. Eliberați căile de comunicații pentru a facilita accesul structurilor de intervenție. Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona. Luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul on-line ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment”

Mesajul a fost trimism marți, 22 martie, la ora 17:32.

Incendiul izbucnit a afectat aproape întreaga clădire a centrului comercial. Acest centru are mai multe magazine în interior, printre care un Mega Image la parter și un restaurant pe o terasă din acoperiș. În rest, centrul adăpostea și mai multe magazine de bijuterii, haine, birotică, accesorii IT, precum și cabinete medicale.

Unii martori, citați de televiziuni, spun că înainte de flăcări s-ar fi auzit o explozie, informație încă neconfirmată. Pompierii au acționat cu peste 27 de autospeciale, șase autoscări, două mașini de descarcerare şi opt ambulanțe.

Intervenția a fost și mai dificilă după ce o parte din acoperișul cuprins de flăcări s-a prăbușit.

Nu au fost înregistrate victime. Persoanele din centrul comercial au reușit să iasă la timp, iar bucățile desprinse din acoperiș nu au accidentat niciun pieton. Nu se cunoaște cauza incendiului, dar o anchetă va fi deschisă în scurt timp.

VIDEO