Furt din locuință pe strada Izvorul Rece din Bragadiru. Păgubit: ”Dacă aveam drum și iluminat stradal, nu cred că se ajungea aici”

Un furt din locuință a avut loc în această săptămână pe strada Izvorul Rece din Bragadiru. Alte furturi au fost anunțate în ultimele săptămâni și în alte zone din cartierele Independenței și Kilometrul 8.

Păgubitul a chemat poliția miercuri, 21 iulie. Agenții au constatat că hoții au forțat un geam și au sustras din casă material lemnos și diverse bunuri, în valoare totală de circa 5000 de lei.

”Au forțat geamul spre terasă, l-au și spart. Aveam în casă lemnul pentru construcția terasei, au luat tot. Au furat și un trimmer pentru tuns iarba”, spune Marius Gane, proprietarul locuinței.

Bărbatul a primit terenul de la autoritățile locale, în baza legii 15/2003, însă este dezamăgit de lipsa oricăror condiții din zonă. El spune că are nevoie de recepția casei pentru a se putea branșa la rețelele de utilități (curent și gaze). ”Sunt foarte supărat pentru că nu avem nici drum, când plouă parcăm mașina la 100 de metri de casă, nu se poate intra până aici. Nu avem nici iluminat stradal. Dacă le aveam, cred că nu se întâmpla asta. Au furat totul cu căruțele, într-o noapte”, adaugă el pentru ziardebragadiru.ro.

În ultimii ani, cel puțin trei furturi au avut loc pe strada Izvorul Rece din Bragadiru. Pe străzi învecinate cum sunt Crișul Repede sau Celofibrei, lucrurile stau la fel de grav. Strada Izvorul Rece are o mare problemă și cu aruncarea de gunoaie. Munți de deșeuri au apărut în urmă cu câțiva ani într-o zonă părăsită de la capătul străzii, foarte aproape de locuința din care s-a furat zilele trecute. O mare parte din acele gunoaie sunt și acum în același loc.

Posibile soluții ar fi asfaltarea sau măcar pietruirea drumului până în dreptul acestor proprietăți (strada e asfaltată până la un anumit punct, apoi e pur și simplu un drum de pământ), iluminatul stradal, dar și monitorizarea video a zonei, printr-o cameră sau un sistem de camere montat de primărie. Astfel, ar fi mai ușor de identificat atât persoanele care aruncă gunoaie, cât și eventualele furturi din locuință.

Dacă ați fost victima unui furt din locuință, nu ezitați să ne scrieți pe pagina noastră de Facebook sau la contact@ziardebragadiru.ro.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!