Două eleve din Ilfov au obținut punctaje fabuloase la concursurile naționale

Două eleve din Ilfov, una din Cornetu și una din Măgurele, au obținut rezultate de excepție la concursurile naționale de geografie.

Sarra Brăslașu (Școala Gimnazială Nr. 1, Cornetu) a primit nota 10 la Mica Olimpiadă de Geografie a elevilor de clasa a V-a. Larisa Alexandru (Liceul Teoretic ”Horia Hulubei”, Măgurele) a obținut punctajul maxim, de 100 de puncte, la concursul național de geografie ”Terra”.

Sarra este pregătită de Anca Raluca Dinică, profesor de Geografie la Școala Gimnazială nr. 1, Cornetu.

”Este un copil tare bun, cu inimă mare, așa, văzând în școală cum se comportă, își ajută colegii, muncitoare peste măsură, serioasă”, își descrie profesoara eleva de excepție.

Sarra și profesoara sa, Raluca Dinică

Larisa Alexandru este în clasa a VII-a și este pregătite de Cătălin Popa, un profesor de geografie care predă de 15 ani la Liceul Teoretic ”Horia Hulubei” din Măgurele.

Larisa a obținut 100 de puncte la concursul Terra, deși înainte de concurs a avut parte de un șoc. Microbuzul în care se află, împreună cu alți copii și profesorii lor, s-a izbit de un camion și mai multe geamuri ale mașinii de pasageri au fost sparte.

”Pe parcursul examenului nu am avut niciun stres, nicio emoție, dar am ieșit pe hol și am stat cu mama și mama a început să țipe și să plângă de bucurie și … atunci am avut emoții, după, nu înainte”, spune ea. ”Suntem o fabrică de geografie, din clasa a VIII-a o să fie și concurs internațional de geografie, o să mai auziți cu siguranță de această fată”, adaugă profesorul Cătălin Popa.

Larisa și profesorul său, Cătălin Popa

Larisa stie engleză și franceză la un nivel bun, iar acum studiază și japoneza și spaniola.