De ce nu s-a prelungit linia 185. Administratorul public: ”Doamna Firea a considerat că nu se justifică”

linia 185 in bragadiru

Sute de oameni din Bragadiru au cerut, printr-o petiție scrisă, prelungirea liniei 185 până la cartierele Fortuna, Scandinavia și Smart City. Cetățenii doreau că autobuzul 185 să ajungă până la capătul liniei 302.

În aprilie, Societatea de Transport București spunea că nu poate autoriza prelungirea liniei pentru că unele străzi pe care ar urma să circule autobuzul ar fi prea înguste. Primăria

Primăria a decis apoi că poate institui trei noi sensuri unice în zona Safirului – Ghidiceni – Mărgelelor, pentru a se realiza totuși prelungirea liniei 185. Sensurile unice au fost votate de 120 persoane, iar împotrivă s-au pronunțat 19 oameni.

Totuși, la câteva luni după acest vot și aceste demersuri, nimic nu s-a întâmplat în legătură cu prelungirea liniei, spre nemulțumirea multor oameni. ”Linia 185 nu s-a prelungit pentru că doamna primar general Firea a susținut că nu se justifică 100 de kilometri în plus, zilnic, pe care autobuzul i-ar fi parcurs pe această prelungire de traseu”, a declarat pentru ziardebragadiru.ro administratorul public al orașului Bragadiru, Feny Cornelia Tabacu.

Un alt impediment, potrivit administratorului public, a fost lipsa de cooperare a proprietarilor de terenuri pe care Primăria dorea să instaleze noi stații pentru linia 185.

Traseul liniei 185 este:

Ghencea – Cartier Tudor Vladimirescu – Brașov – Drumul Cooperativei – Bascov – Dantelei – Dantelei 2 – Dantelei 34 – Mărgelelor – Parfumului și retur.

Linia parcurge străzile Bulevardul Ghencea, Prelungirea Ghencea, Drumul Cooperativei, strada Arefului, strada Dantelei, strada Parfumului.

Prelungirea pe Dantelei și Parfumului a fost posibilă deoarece pe o secțiune din Dantelei și pe toată strada Parfumului au fost montate indicatoare de sens unic.