Campania ”Ilfov fără țânțari”. Când se face dezinsecție în Bragadiru

Mașinile vor face dezinsecție între 8 și 11 august în cele 40 de localități din Ilfov. În Bragadiru, acțiunea anti-țânțari are loc pe 10 august.

În fiecare localitate, se va acționa după ora 22. Trecerea mașinii este destul de ușor de observat dacă sunteți în casă, deoarece „tunurile” din care este eliberată substanța sunt destul de zgomotoase.

Potrivit unei postări de pe pagina Consiliului Județean Ilfov, ”fiecare mașină implicată în campania de dezinsecție este echipată cu sistem de monitorizare prin GPS și poate fi urmărită în timp real pe o hartă interactivă, accesând link-ul ce va fi disponibil în seara desfășurării dezinsecției, pe pagina Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov”.

Se va folosi insecticidul STING, în doză de 30 ml/ha. Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice, motiv pentru care au fost înștiințați apicultorii și cetățenii de pe raza localităților.

Fondurile campaniei sunt alocate de Consiliul Județean Ilfov, iar acțiunea e realizată de Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov.

Iată datele le care vor acționa mașinile în fiecare localitate din Ilfov:

8 august

Tunari
Nuci
Gruiu
Balotești
Chitila
Mogoșoaia
Buftea
Periș
Corbeanca
Ciolpani

9 august

Ștefănești
Afumați
Petrăchioaia
Dascălu
Brănești
Găneasa
Pantelimon
Dobroești
Snagov
Otopeni
Moara-Vlăsiei
Grădiștea

10 august

Dărăști
Vidra
Copăceni
Bragadiru
Popești-Leordeni
Glina
Berceni
Cernica
Voluntari

11 august

Cornetu
Clinceni
Dragomirești-Vale
Domnești
Măgurele
Jilava
Ciorogârla
1 Decembrie
Chiajna

Pe perioada stropirii, e bine să rămâneți în casă, cu ferestrele închise. Așadar, dacă locuiți în Bragadiru, faceți acest lucru pe 10 august, după ora 22.