Bugetul orașului Bragadiru în 2020. Cetățenii pot spune – online și la ședință – ce investiții publice vor în oraș

buget bragadiru 2020 dezbatere

Bugetul orașului Bragadiru pentru anul 2020 se află în dezbatere publică, iar cetățenii pot trimite opiniile lor pe mail și le pot susține luând cuvântul la ședința de buget.

Mailurile cu propuneri pot fi trimise până vineri, 14 februarie, la adresa registratura@primariaorasbragadiru.ro. Ședința în care va fi dezbătut bugetul local va avea loc luni, 17 februarie, ora 09.

”Persoanele care au inițiat propuneri scrise în termenul prevăzut au dreptul să-și susțină punctele de vedere în cadrul evenimentului de dezbatere publică din data de 17.02.2020, ora 09, organizat de Primăria orașului Bragadiru. Vor fi alocate câte 5 minute pentru fiecare vorbitor pentru a-și prezenta recomandările și propunerile. Acest interval a fost decis pentru a putea permite accesul la opinii verbale pentru cât mai mulți vorbitori.

Participanții la dezbatere care se înscriu la cuvânt își vor susține punctul de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi. În cadrul dezbaterii nu se vor lua în considerare opiniile, sugestiile și sesizările care nu au legătură cu subiectul dezbaterii.

Propunerile, sugestiile și opiniile se vor consemna în procesul verbal și se va transmite împreună cu recomandările scrise inițiatorului proiectului și secretarul orașului. În situația în care inițiatorul proiectului, în urma propunerilor formulate, își însușește o parte din acestea și consideră necesară introducerea lor în proiect, vor menționa acest lucru într-un referat – anexă (semnat de cel care îl întocmește, avizat de secretar și aprobat de Primar), se va modifica în mod corespunzător proiectul, respectiv anexele acestuia și va răspunde motivat opiniilor neacceptate.

Proiectul de hotărâre elaborat în forma finală și actele care au stat la baza acestuia precum și procesul verbal al dezbaterii publice însoțit de recomandările scrise se supun dezbaterii consilierilor locale și a comisiilor de specialitate ale Consiliului Local spre adoptare”, se arată într-un document posta pe siteul primăriei.

În 2020, autoritățile preconizează un venit de circa 72 de milioane de lei. Principalele proiecte luate în calcul în prezent sunt:

 • asfaltări și amenajări Intrarea Diamantului
 • modernizări de străzi în cartierul Independenței, zona km 8 și în zona Ghidiceni
 • achiziție teren școală în cartierul Independenței
 • mobilier pentru grădinițele 1 și 3 și pentru școala 1
 • extinderea podului grădiniței nr. 3 (așa cum am scris AICI, acolo există un spațiu care ar putea găzdui alte câteva clase, adică zeci de noi grădinari)
 • creșă
 • teren pentru școală, zona Ghidiceni
 • parc în Cartierul Independenței
 • modernizare stații de transport în comun și achiziția de 2 mașini
 • diverse cheltuieli de utilități publice
 • pasarelă pietonală peste DN6 în dreptul străzilor Smârdan, Gladiolelor.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!