Bragadiru vrea să renunțe la Salserv din 2024. Primar: ”Gunoiul se ridică, gestionăm problema”. Reacția Salserv

Firma care se ocupă cu ridicarea deșeurilor în Bragadiru, Salserv Ecosistem, are probleme financiare și datorii către groapa de gunoi. De aceea, oamenii din oraș au rămas câteva zile cu gunoiul la poartă, însă primarul spune că a găsit o rezolvare.

”Ei au cerut insolvența pentru că au avut un debit foarte mare față de groapa de gunoi. Cei de la groapă s-au supărat, ei făcuseră deja un plan de reeșalonare a datoriilor și nu se așteptau ca firma să declare insolvența fără să îi anunțe”, explică blocajul primarul din Bragadiru, Gabriel Lupulescu.

Primar: ”Noi intrăm într-o reziliere de la 1 ianuarie”

Potrivit primarului, situația Salserv era una gravă de ceva timp. ”Nu mai aveau bani de salarii, nu mai aveau bani de motorină. Oricum, noi intrăm într-o reziliere de la 1 ianuarie și va veni o altă firmă. O să angajăm o firmă pentru o lună de zile și apoi decidem cum procedăm mai departe. Pentru moment, am făcut o înțelegere cu cei de la o groapă să plătim noi gunoiul. E drept, a fost o problema, dar ne ocupăm de ea, o gestionăm. Astăzi sunt 8 mașini pe teren, pentru a prelua gunoiul”, adaugă Gabriel Lupulescu.

ziardebragadiru.ro l-a contactat și pe administratorul Salserv Ecosistem, Iulian Bălan. Acesta a confirmat faptul că firma sa a cerut insolvența și de joi, 7 decembrie, a și intrat în această formă de organizare.

Oficial Salserv: ”Cei de la ECOSUD ne-au pus bariera și nu ne mai primesc. Dar am făcut un contract cu o stație de sortare, 3RGreen”

”Așa este, de joi am intrat în insolvență, noi am cerut-o. Să vă explic și de unde este problema. Abonații persoane fizice sunt pe nume de persoană. Noi, dacă cineva declară că într-o casă locuiește o persoană și de fapt locuiesc patru, nu avem cum să verificăm. De când avem acest contract cu Primăria Bragadiru, datoriile noastre la ANAF și la depozitul ecologic ECOSUD au tot crescut. Și, la un moment dat, cheltuielile au devenit mai mari decât încasările. Insolvența este o formă de protecția a noastră pentru reeșalonarea datoriilor”, spune oficialul companiei.

Întrebat cine ar trebui să verifice corectitudinea datelor declarate de persoanele fizice care fac contract cu firma de salubritate, Iulian Bălan spune că nu există soluție. ”Nimeni, e o declarație pe proprie răspundere. Ca să vă dați seama, noi avem sub contract 40.000 de locuitori. Când, de fapt, primăria estimează că am fi 90.000 de locuitori în Bragadiru”, adaugă administratorul Salserv.

Întrebat ce se întâmplă cu gunoiul neridicat, Bălan a spus că se va recupera. ”Cei de la ECOSUD ne-au pus bariera și nu ne mai primesc. Dar am făcut un contract cu o stație de sortare și am intrat din nou în program normal. Astăzi se recuperează zilele de marți și miercuri, iar până mâine ne-am propus să recuperăm joia și vinerea. Dacă apar probleme legate de personal insuficient pe weekend, cel târziu luni se recuperează preluarea gunoiului pe străzile unde nu a fost ridicat joi și vineri”.

Pus în fața anunțului că Primăria Bragadiru ar putea renunța la Salserv din 2024, administratorul societății nu a părut surprins. ”Da, e posibil. E normal ca domnul primar să fie supărat pe noi”, a comentat Iulian Bălan situația.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!