Strângere de gunoaie în Bragadiru, pe 20 aprilie. În ce zone se strâng voluntarii

O campanie de strângere de deșeuri din unele zone ale orașului Bragadiru – în special în cartierul Independenței – are loc în data de 20 aprilie 2019.

Inițiativa aparține unor locuitori ai orașului, indignați de gunoaiele care se tot adună în sau în apropierea zonelor în care locuiesc. Cei de la Salserv (firma de salubrizare) și echipe din partea primăriei și din partea Poliției Locale vor contribui și ele la campania de curățenie.

Detalii importante despre campania de strângere de gunoaie din Bragadiru:

  • ora de început: 09:30, 20 aprilie;
  • între 9 și 9 30 se vor distribui saci și mănuși din partea Salserv;
  • primăria pune la dispoziție utilaje pentru ridicarea sacilor cu gunoaie strânse; acești saci trebuie puși pe cât posibil într-o zonă în care utilajele să aibă acces;
  • nu se intră în zonele amenajate ca șantier sau în spațiile proprietate privată împrejmuite;
  • prognoza meteo arată că șansele de ploaie în dimineața zilei de 20 aprilie sunt mici; dacă însă plouă puternic, acțiunea se va reprograma;
  • copiii care participă ar trebui să adune doar plastic și hârtie și în niciun caz sticlă și metale, pentru evitarea accidentărilor;
  • încercați să purtați încălțăminte cu talpă groasă, pantaloni lungi, haine cu mânecă lungă și mănuși de protecție;
  • încercați să folosiți saci de maxim 120 de litri. Cel mai bine ar fi să cumpărați o rolă de saci.

Zonele în care s-au anunțat voluntari:

Zona 1

Delimitare: str. Vointței- str. Gliei – str. Smârdan – str. Libertății. Punct de întâlnire voluntari: intersecția Libertății – Gloriei.

Zona 2

Delimitare: str. Smârdan – str. Gliei – str. Rahova. Punct de întalnire voluntari: intersecția Smârdan- Gliei.

Zona 3

Delimitare: str. Năzuinței – str. Libertății – str. Smârdan – str. Speranței. Punct de întâlnire voluntari: biserica Sf Andrei.

Zona 4

Delimitare: str. Dealului – str. Gliei – Aleea Voinței – str. Libertății. Punct de întâlnire voluntari: intersecția Dealului – Libertății.

Zona 5

Este o zonă aflată de-a lungul străzii Dunării, între strada Celofibrei și drum Bragadiru, unde vecinii din zonă au spus că se vor organiza singuri.

Zona 6

Strada Izvorul Rece

Dacă sunt și voluntari din alte zone, puteți să trimiteți un mesaj la contact@ziardebragadiru.ro sau pe pagina de Facebook Ziar de Bragadiru și să ne spuneți în ce zona ar trebui să vină mașina pentru a ridica gunoaie (unde vor fi depozitați sacii). Noi vom retransmite acest mesaj organizatorilor.

Inițiativa a pornit de la locuitorii orașului. Am vorbit cu unul dintre organizatori, George, care ne-a spus că scopul acțiunii e unul cât se poate de simplu. ”Ideea e ca fiecare să beneficieze de efortul propriu, să vadă curat pe lângă casă”, spune el.