Unirea liniilor 185 cu 302 în Bragadiru. De ce nu este încă posibil acest proiect

linia 185 in bragadiru

Linia 185 a Societății de Transport București a ”pătruns” de câteva luni și în Bragadiru, iar grupuri de locuitori din oraș cer o supra-prelungire a acestei linii importante.

Practic, se dorește ca linia să ajungă și în cartierele Fortuna, Scandinavia și Smart City. În acest fel, linia ar deservi și locuitori care stau pe străzi ca Safirului, Diamantului, Cristalului, Coralului, Smaraldului, Mărgelelor.

La ședința de consiliu local a fost prezentă și una dintre cei peste 600 de persoane care au semnat petiția pentru prelungirea liniei 185 spre aceste zone din oraș.

Răspunsul autorităților locale în ședinta din 15 aprilie a fost că Societatea de Transport București nu este de acord cu prelungirea liniei deoarece unele dintre străzile pe care se propune prelungirea nu respectă condițiile necesare pentru circulația autobuzelor.

Mai exact, este vorba despre lățimea prea mică a unor străzi, care nu ar permite circulația în bune condiții a vehiculelor. Primăria a anunțat că va căuta soluții pentru rezolvarea acestei situații, fiind de acord că prelungirea liniei 185 este importantă pentru locuitorii din zonă.

Prelungirea pe Dantelei și Parfumului a fost posibilă deoarece pe o secțiune din Dantelei și pe toată strada Parfumui au fost montate indicatoare de sens unic.

Traseul liniei 185 este:

Ghencea – Cartier Tudor Vladimirescu – Brașov – Drumul Cooperativei – Bascov – Dantelei – Dantelei 2 – Dantelei 34 – Mărgelelor – Parfumului și retur.

Linia parcurge străzile Bulevardul Ghencea, Prelungirea Ghencea, Drumul Cooperativei, strada Arefului, strada Dantelei, strada Parfumului.

Traseul liniei 302 este:

Ghencea – Cimitirul Ghencea – Calea 13 Septembrie – Mărgeanului – Complex Comercial – Buzoieni – Teiuș – Antiaeriană – Depoul Alexandriei – Teiului – Penitenciarul Rahova – Albotești – Gladiolelor – Celofibrei – Smârdan – Cartier Fortuna și retur.

Linia parcurge străzile Bulevardul Ghencea, strada Petre Ispirescu, strada Mărgeanului, Șoseaua Alexandriei, strada Diamantului.