Strada Gladiolelor, de la fără asfalt în ”vecii vecilor” la ”vis care va deveni realitate”
În urmă cu un an, șeful serviciului de achiziții din Primăria Bragadiru, inginerul Ion Jarcalete, spunea că strada Gladiolelor nu va fi asfaltată niciodată. Acum, primarul interimar Grigore Marian Dumitru anunță că s-a întâlnit cu primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, pentru a discuta despre ”igienizarea și asfaltarea” străzii.
Vă amintim că ziardebragadiru.ro a scris despre situația din Strada Gladiolelor AICI, încă din martie 2020.
Acum, potrivit ziarului pro-PNL Strada Ilfoveană, primarii din Bragadiru și din sectorul 5 s-au întâlnit pentru a găsi o soluție pentru ”una dintre arterele importante pentru traficul dintre cele două oraşe”. Ziarul Strada chiar a preluat o imagine făcută de ziardebragadiru.ro acum un an, când pe stradă a fost întinsă spărtură de asfalt. Acum, drumul este din nou plin de pământ și mărginit stânga-dreapta de gunoaie în neștire.
”Prin asfaltarea acestei străzi, o mare parte din traficul aglomerat de pe străzile Dantelei și Parfumului ar fi preluat de strada Gladiolelor. Ne referim aici la o mare parte a celor care domiciliază în zona străzilor Diamantului, Safirului, Rubinului, Ametistului, Topaz și chiar o parte din cei care locuiesc pe străzile Mărgelelor și Cristalului”, a declarat primarul interimar Grigore Marian Dumitru, pentru ziarul Strada. ”Întâlnirea celor doi edili a fost una benefică urmând ca în cel mai scurt timp să se găsească o soluţie”, adaugă ziarul citat.
Vom vedea în viitorul apropiat cine a avut dreptate, fie primarul interimar de acum, fie colegul său de la achiziții, Ion Jarcalete. Cert este că locuitorii își doresc curățarea și asfaltarea acestei străzi de legătură între Bragadiru și București.
De ce este importantă strada Gladiolelor
Strada Gladiolelor este asfaltată circa 200 de metri, de la DN6 până la intersecția ei cu strada Diamantului. Apoi, găsim un drum de pământ, deseori foarte murdar, din cauza gunoaielor aruncate cu căruțele sau chiar cu dubele. Drumul duce până la strada Dantelei, rută importantă de intrare în București. Cu viteză redusă, pe acest drum se poate circula chiar și cu mașini mici, dar cu gardă ridicată.
Asfaltarea străzii a fost cerută de mulți șoferi, însă încadrarea în zona de protecție împiedică acest demers. Strada ”adună” trafic și din străzile Ametistului, Safirului și Rubinului, care se termină în Gladiolelor.
O altă stradă care pornește din Gladiolelor este Drumul Cooperativei, cea care trece prin fața cimitirului și ajunge până aproape de linia tramvaiului 41 (zona intersecției dintre Prelungirea Ghencea și strada Brașov). Însă, și Drumul Cooperativei este neasfaltat pe o porțiune de circa 200 de metri, între Gladiolelor și intrarea în cimitir.
Citiți și: Strada Gladiolelor nu va fi asfaltată ”în vecii vecilor”